Ιστορία & Τοποθεσία

Ιστορικό

Κόρες του Άτλαντα και της Πλειώνης, οι Πλειάδες γεννήθηκαν στα μαγευτικά βουνά της Ζήρειας. Σύμφωνα με το μύθο ο Ωρίωνας τις ερωτεύτηκε παράφορα και θέλησε να τις απαγάγει.

Οι επτά αδελφές ζήτησαν βοήθεια από το Δία και εκείνος για να τις γλιτώσει τις έκανε αστέρια… Ο Ωρίωνας τις κυνήγησε ως τον ουρανό και από τότε τις ακολουθεί για πάντα.

Εκείνες όμως, πάντα προπορεύονται και κάθε βράδυ πέφτουν στη θάλασσα για να του ξεφύγουν…

Τα Τρίκαλα Κορινθίας

Η ονομασία Τρίκαλα φαίνεται να προέρχεται από τα τρία καλά που προσφέρει η περιοχή: Καθαρό αέρα με καλό κλίμα χωρίς υγρασία, Αμπέλια που βγάζουν πολύ καλό κρασί, Άφθονα πηγαία νερά με ξεχωριστή γεύση.

Τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι το μεγαλύτερο χωριό στην ανατολική πλευρά της Ζήρειας. Βρίσκονται σε υψόμετρο 900 μ., 1.000 μ. και 1.100 μ. αντιστοίχως και είναι ένα από τα παλαιότερα ορεινά παραθεριστικά κέντρα.

Χτίστηκαν στη θέση του αρχαίου Μύσαιου, το 10ο αιώνα. Τα αξιοθέατα τους είναι πολλά και σημαντικά.

Πρόσβαση & Χάρτης

Παίρνοντας την εθνική οδό Αθηνών-Πατρών και στο 120 χιλιόμετρο βγαίνουμε στην έξοδο Ξυλόκαστρο-Τρίκαλα.

Στην πρώτη διασταύρωση κάνετε αριστερά και λίγο αργότερα καθώς ανεβαίνουμε 200 μετρά πιο πάνω υπάρχει άλλη μια διασταύρωση οπού και πάλι ακολουθούμε την ταμπέλα και στρίβουμε αριστερά.

Ανηφορίζοντας από Ξυλόκαστρο για Τρίκαλα Κορινθίας και κάνοντας μια διαδρομή ανάμεσα σε ελαιώνες και αμπέλια και αφού περάσετε τα πεδινά χωριά και βρίσκεστε 23χλμ περίπου από την εθνική με κατεύθυνση προς Μεσαία Τρίκαλα, ακολουθείστε τις ταμπέλες του ξενοδοχείου (Πλειάδων Γη) και στην τελευταία ταμπέλα στρίψτε αριστερά όπως σας υποδεικνύεται.

Κατηφορίζοντας και ακολουθώντας τις ταμπέλες πάλι θα βρεθείτε σε λίγα λεπτά στην είσοδο του ξενοδοχείου. Σας ευχόμαστε καλή διαδρομή και μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία.

Κάντε κράτηση τώρα & ανακαλύψτε τις προσφορές μας